In verwachting? Dan heb je vast over de inrichting van de babykamer nagedacht. Een fijn en knus slaapplekje voor je baby is hier een belangrijk onderdeel van. Maar welk bedje moet je kiezen… Het aanbod is zo groot! Ga je voor een ledikant of meegroeibed? Of start je liever met een wiegje? In dit blog leggen we de verschillen uit en laten we direct een paar schitterende bedjes zien.

Wiegje: knus op de slaapkamer of babykamer

Een wieg is geen must-have natuurlijk, maar wel heel handig. Want je kindje kan zo gezellig bij je op de slaapkamer slapen. Dit samen slapen is goed voor jullie band en geeft je als kersverse ouder ook een veilig gevoel. Je hoort je kindje ademen. Maar een wiegje op je eigen slaapkamer heeft nog meer voordelen. Zo hoef je ‘s nachts niet het hele huis door als je jouw kindje moet voeden. Naast ‘gewone’ wiegen vind je bij Kindercompagnie ook mooie schommelwiegen en co-sleepers. Bij een co-sleeper ligt je baby als het ware naast je, maar wel in een eigen bedje. Daarnaast heb je wiegjes die je eenvoudig kunt ombouwen tot ledikant. Zo kan je een stuk langer met je aankoop doen!

Leeftijd: vanaf de geboorte tot circa 6 maanden (bij heel bewegelijke kindjes is het verstandig om al eerder naar een ledikantje over te stappen). Bekijk hier de wiegjes in ons assortiment.

Ledikant: heerlijk slapen op een eigen kamertje

Ledikanten zijn een stuk groter dan wiegjes. Het babybed wordt daarom eigenlijk altijd direct op de kamer van het kindje gezet. Vele ouders kiezen voor een ledikant passend bij de andere meubeltjes op de babykamer, maar dat hoeft niet. Vind je het leuk om verschillende stijlen of kleuren met elkaar te combineren? Dan kan je ook voor losse meubeltjes gaan. Zo creëer je een eigen stijl én krijgt je kindje een uniek kamertje. De meeste ledikantjes hebben een matrasmaat van 60 x 120 centimeter.De omvang van het bedje is natuurlijk is groter.

Leeftijd: vanaf de geboorte tot circa 2,5 jaar. Sommige kindjes zijn al eerder toe aan een groter bedje. Bekijk de ledikantjes in ons assortiment.

Meegroeibedje: een twee-in-een bedje

Er zijn ook ledikantjes die je eenvoudig kunt ombouwen naar een juniorbed. Dit soort bedjes noemen we een meegroeibedjes. Zo kan je kindje extra lang met zijn bedje doen en heb je geen apart juniorbedje nodig. Handig! Kies je voor een ledikant en juniorbedje inéén? Let dan wel goed op de matrasmaat. Die is bij de meeste meegroeibedjes namelijk groter vergeleken met een normaal ledikant.

Leeftijd: vanaf de geboorte tot ongeveer 5 jaar.