Zwart witte babykamer of kinderkamer: zo doe je dat

Een babykamer of tienerkamer met vooral veel zwart en wit… Dat is toch saai? Nee hoor, helemaal niet! Met de juiste items maak je van een zwart witte kamer een prachtig paradijs voor je kindje. Vele ouders gingen je al voor. Wil jij weten hoe je deze hippe stijl moet aanpakken? Wij helpen je graag op weg!

Een zwart witte babykamer wordt ook wel een monochrome babykamer genoemd. Een kinderkamer in deze stijl straalt rust uit, maar is tegelijkertijd ook heel stoer. Door te werken met frisse accentenkleuren, leuke prints en accessoires maak je het basic kamertje heel gezellig. Voeg wat (blank)houten of rieten items toe voor warmte en je hippe babykamer of kinderkamer is een feit.

 

Meubels voor de zwart witte tiener of babykamer

Als het thema van de kamer zwart wit is, zijn zwarte of witte meubelen (zonder glans) een logische keuze. Maar ook ongelakte houten meubels passen goed bij deze stijl. Kies bijvoorbeeld voor een kast met houten handvaten of een houten ledikantje. Dit zorgt voor extra sfeer en warmte. Ga je voor zwarte meubels? Zorg er dan voor dat deze niet te massief zijn, anders oogt het geheel heel zwaar. Hoge poten en ranke lijnen houden het kamertje – ondanks het zwart – lekker luchtig.

Kleur en de zwart witte kamer

De zwart witte kinderkamer kleed je aan met mooie, niet te kleurrijke accessoires. Kies voor spulletjes in grijstinten en werk daarnaast met één of twee steunkleuren. Poeder roze, mintgroen, babyblauw of licht geel bijvoorbeeld. Een mooie knuffel, kussen, poster of vloerkleed geven kleur aan de kamer. Laat ook houten elementen ook terugkomen in de accessoires. Denk aan een fotolijst, memobord of wandrek.


Creatief met muur

Ga je voor een zwart witte tienerkamer? Zorg dan wel voor een leuke eyecatcher op de muur. Plak bijvoorbeeld met zwarte tape kruisjes op de muur. Zo ziet de kamer er direct heel stoer uit. Ook het is erg mooi om wandplankje op te hangen. Een leuke knuffel, auto of fotolijst in de gekozen steunkleur zorgen ervoor dat het een mooi geheel wordt.

Professioneel advies

Vind je deze stijl helemaal bij jullie passen, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Vraag het eens aan een van onze stylisten. Zij geven je graag advies. In onze winkel in het Brabantse Lithoijen vind je maar liefst 100 voorbeelden van kamers om inspiratie op te doen. Bekijk hier onze openingstijden en routes vanaf Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen of Rotterdam. Je kan ons ook bereiken via: info@kindercompagnie.nl / 0412 482875.