sfeer scandinavisch

Scandinavische kinderkamer: zo doe je dat

Heb je het over hip en design? Dan zal de term ‘Scandinavisch’ al snel vallen. Maar wat is nu precies een Scandinavisch interieur? En wat heb je allemaal nodig als je een kinderkamer in Scandinavische stijl wil creëren? Wij helpen je graag op weg!

Comfort en functionaliteit staan hoog in het vaandel bij onze noorderburen. Aandacht voor details, gebruiksvriendelijkheid en slimme innovaties, daar draait het om bij Scandinavisch design.

Een kinderkamer in Scandinavische stijl

Een belangrijk kenmerk van een Scandinavische kinderkamer is dat het rust uitstraalt. De basis is vaak wit, aangevuld met zwarte en grijze accenten. Natuurlijke kleuren en materialen en pasteltinten mogen ook zeker niet ontbreken als je gaat voor deze stijl. Door gebruik te maken van mooie pasteltinten voeg je direct wat warmte en sfeer aan de kamer toe.

Kinderkamer- en babykamer meubels in Scandinavische stijl

Rust komt niet alleen tot uiting in het kleurgebruik, ook de meubels stralen dit uit. Meubels binnen de Scandinavische stijl zijn minimalistisch vormgegeven. Denk bijvoorbeeld aan kasten zonder handgrepen, een ledikant op smalle poten of een bureau met strakke lijnen. Daarnaast zijn blank houten meubels of witte met zichtbare houtstructuur kenmerkend voor deze stijl.

Accessoires in Scandinavische stijl

Een kinderkamer in Scandinavische stijl is – ondanks het vele wit – alles behalve saai en kil. Warme accessoires van natuurlijke materialen (zoals een gehaakte poef, zacht schapenvachtje of geweven vloerkleed) zorgen voor een warm en knus gevoel. Ook patronen zie je veel terug in deze stijl. Wiebertjes, streepjes, stippen of wolken. Het kan allemaal. Zolang het kleurgebruik maar niet te druk is.

Professioneel advies

Vind je deze stijl helemaal bij jullie passen, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Vraag het eens aan een van onze stylisten. Zij geven je graag advies. In onze winkel in het Brabantse Lithoijen vind je maar liefst 100 voorbeelden van kamers om inspiratie op te doen. Bekijk hier onze openingstijden en routes vanaf Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen of Rotterdam. Je kan ons ook bereiken via: info@kindercompagnie.nl / 0412 482875.