sfeervintage

New vintage babykamer of kinderkamer: zo doe je dat

Een poster met een old school-achtige print, meubels met sixties-lijnen of een stoer vloerkleed met een vintage look. Babykamers en kinderkamers met een retro of vintage-gevoel zijn nog steeds populair. Wil jij ook een kamer in deze stijl voor je baby of tiener? Wij helpen je alvast op weg.

 

Woorden als vintage en retro doen je vaak denken aan oude en versleten spullen. Maar dat hoeft helemaal niet. Tegenwoordig zijn er een heleboel mooie, nieuwe meubels in deze stijl verkrijgbaar. Combineer dit met de juiste kleuren en materialen, voeg één of twee originele eyecatchers uit het verleden toe en je hebt het new vintage of retro gevoel te pakken.

Meubels in deze stijl

Meubels die passen binnen de new vintage stijl zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan hout, rotan, bamboe of staal. Al dan niet gecombineerd met plastic natuurlijk. Een houten ledikant met speelse ronde hoeken en slanke, schuine poten past perfect binnen deze stijl. Gaat je kindje van een babykamer over naar een kinderkamer? Vervang dan de vintage commode voor een kek bureautje met opbergvakjes. Combineer dit met een plastic (oranje) kuipstoeltje voor een typisch vintage gevoel.

Accessoires die het vintage-gevoel versterken

Met de juiste accessoires kun je het vintagegevoel eenvoudig versterken. Een poster met een grafische print zorgt direct voor sfeer. Ook cactussen en vetplanten passen uitstekend in deze stijl. Voeg daarnaast een vintage hobbelpaard, trekdier, kuipstoeltje, industriële lamp en/of Perzisch tapijt toe om de look compleet te maken.

Kleuren die passen bij de new vintage of retro babykamer

Kleuren zijn heel belangrijk. Door te kiezen voor bepaalde kleurcombinaties geef je de kamer een gevoel mee. Retro kleuren zijn vaak warme en diepe kleuren als mosterdgeel, wijnrood, cognac bruin en Papaja oranje. Maar ook mos-, olijf- en grasgroen passen prima in de deze stijl. Accentkleuren die we vaak terugzien zijn bijvoorbeeld grijs, wit en zwart.

Patronen geven de kinderkamer een retro gevoel

Het new vintage gevoel maak je helemaal af door met patronen te werken. Waar we in de fifties en sixties complete muren behingen met hysterische patronen, pakken we het nu iets rustiger aan. Laat grafische patronen bijvoorbeeld terugkomen in sfeerkussens, posters en accessoires. Dit zorgt voor meer rust in de ruimte, terwijl je de juiste sfeer behouden blijft.

Professioneel advies

Vind je de new vintage-stijl helemaal bij jullie passen, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Vraag het eens aan een van onze stylisten. Zij geven je graag advies. In onze winkel in het Brabantse Lithoijen vind je maar liefst 100 voorbeelden van kamers om inspiratie op te doen. Bekijk hier onze openingstijden en routes vanaf Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen of Rotterdam. Je kan ons ook bereiken via: info@kindercompagnie.nl / 0412 482875.