robuustsfeer

Stoere industriële babykamer of kinderkamer: zo doe je dat

Wil jij een stoere, industriële kamer voor je kindje? Dan zijn metaal, hout en doorleefde materialen de perfecte basis voor de baby- of tienerkamer. Zowel jongens als meisjes voelen zich prima thuis in deze stijl. Lekker stoer en ruig.

Stoere meubelen voor een industriële kinderkamer look

Met stoere meubelen creëer je een goede basis voor de industriële kamer. Denk aan een mooie robuuste kast van staal of hout die er een beetje gebruikt uitziet. Een steigerhouten bed, een oude kist als nachtkastje en een oude schoolstoel voor bij het bureau maken deze look compleet.

Industriële opbergmanden voor op de kinderkamer

Een kinderkamer kan eigenlijk nooit genoeg opbergruimte hebben. Wil jij luiers of speelgoed minder in het zicht hebben? Werk dan met stoere opbergmanden en boxen. Om een industriële look te creëren, kun je kiezen voor metalen opbergtonnen, houten kistjes, metalen bakken. Ook manden van draadstaal of riet passen hier goed bij. Naturel tinten als taupe, beige, wit en legergroen doen het goed in een stoere kinderkamer.

lampen-industriele-look

Industriële lampen

Oude fabriekslampen geven de kamer meteen een industrieel gevoel. Maar de lamp moet natuurlijk niet echt oud te zijn. Er zijn ook genoeg nieuwe lampen met eenzelfde look. Daarnaast heb je ook hele mooie houten lampen. Kies je hiervoor, dan geef je de kamer net een iets warmere tint.

Persoonlijk tintje als finishing touch

Kijk uit dat je kinderkamer niet te koud en onpersoonlijk wordt. Dit kan nog wel gebeuren door het gebruik van al deze ‘harde’ materialen. Wissel af met mooie posters waarin frisse kleuren terugkomen en mooie en warme lakens, dekens, kussens of knuffels. Zodat het wel een gezellige speelkamer blijft. Industrieel betekent niet altijd ook donker en duf. Kleur is dus zeker ook welkom.

Stylingadvies van professionals!

Wil je een stoere kamer, maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken? Vraag het aan een van onze stylisten. Zij geven je graag advies. In onze winkel in het Brabantse Lithoijen vind je maar liefst 100 voorbeelden van kamers om inspiratie op te doen. Bekijk hier onze openingstijden en routes vanaf Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen of Rotterdam. Je kan ons ook bereiken via: info@kindercompagnie.nl / 0412 482875.