Hoera! Er is een baby opkomst. Gefeliciteerd met deze prachtige gebeurtenis in jullie leven. Natuurlijk willen jullie een mooi en fijn babykamertje voor je baby creëren. Bij het opdoen van ideeën voor de babykamer komen er waarschijnlijk heel veel vragen bij je op. Logisch, dat geldt voor elke aanstaande ouder.

Een klein babykamertje kun je reuze gezellig maken, maar ook van een grote babykamer kun je eenvoudig een prettige en knusse sfeer creëren. Heb je hulp of tips nodig bij het inrichten van de babykamer? Wij helpen je graag op weg. In dit artikel doe je alvast wat handige ideeën op voor de babykamer.

 

Het inrichten van de babykamer: must have babykamermeubeltjes

Denk bij de inrichting en het kiezen van de babykamer vooral, wat mooi én praktisch voor het kamertje is. In de meeste babykamers vind je standaard meubels als een kledingkast, een commode om je baby op te verschonen en natuurlijk een ledikantje waar je kindje heerlijk in kan slapen. Heb je ruimte over in de babykamer? Dan kan het verstandig zijn om hier een fijne stoel of schommelstoel neer te zetten. Dit is ideaal als je je kindje ’s nachts moet voeden bijvoorbeeld én het ziet er ook nog eens gezellig uit. Een win-win situatie dus!

De babykamer praktisch indelen en inrichten

Wat je interieursmaak ook is, zorg er wel voor dat je het kamertje logisch indeelt. Het is bijvoorbeeld handig als je vanuit verschillende kanten makkelijk bij het ledikantje kan en dat je niet je hoofd stoot. Zorg er daarnaast voor dat spulletjes die met het verschonen van je kindje te maken hebben, altijd in de buurt van de commode staan. Want tijdens het verschonen van je baby wil je natuurlijk niet naar de andere kant van de kamer te hoeven lopen en je baby’tje alleen op het verschoningskussen achterlaten.

Ideeën voor de inrichting van een hippe babykamer

Een babykamer kun je op vele manieren inrichten natuurlijk. Om te voorkomen dat de babykamer een rommeltje van stijlen wordt, is het aan te raden om vooraf te bepalen in welke stijl én met welke kleuren jullie de babykamer gaan inrichten. Wil een je hippe babykamer voor je kindje die tegelijkertijd ook rust uitstraalt? Dan is de Scandinavische look misschien iets voor jullie. Mooie witte babymeubels met licht houten accenten passen hier perfect bij. Ga je liever voor iets stoers? Dan past de industriële babykamer stijl beter bij jullie.

Babykamer accessoires: zo maak je het gezellig

Met mooie accessoires maak je het kamertje helemaal naar wens. In onze winkel en webshop kun je kiezen uit tienduizenden babykamer accessoires in verschillende woonstijlen. Zorg ervoor dat de accessoires die je kiest passen bij de stijl die je voor ogen hebt. Zo maak je van de babykamer écht een geheel. Een vloerkleed zorgt direct voor warmte in de babykamer. Daarnaast is het handig om wat (grote) opbergmanden of kisten in de babykamer te plaatsen. Je zult je erover verbazen hoe goed deze van pas komen.

Babykamer accessoires met een persoonlijk tintje

Heb je een grote saaie muur in de babykamer? Een mooi behang of kleurtje doet natuurlijk wonderen, maar je kunt ook verschillende dierenkoppen ophangen. Dit ziet er beestachtig leuk en gezellig uit! Een wandplank of wandrek is ook erg handig. Met leuke foto’s, spulletjes uit je eigen babytijd of toepasselijke posters geef je het babykamertje direct persoonlijk tintje en past het kamertje helemaal bij jullie kindje!

Kom ideeën voor de babykamer op doen bij de mooiste babywinkel van Nederland!

Bezoek Kindercompagnie in het Brabantse Lithoijen, vlakbij Den Bosch en Oss. Koffie en thee staan voor je klaar! In onze winkel vind je 100 voorbeelden van babykamers om inspiratie op te doen. Kom je er even niet uit? Dan geven onze stylisten je graag een goed advies. Zij denken graag met je mee over welk soort babykamer het beste bij jullie past. Iedere leefsituatie is namelijk anders en iedereen vult dit naar eigen wens in. Begin op tijd met het uitzoeken en bestellen van meubeltjes voor de babykamer. Op sommige meubeltjes zit namelijk een levertijd. Je wil natuurlijk wel dat je babykamer op tijd klaar is!

Bekijk hier onze babyuitzetlijst. We hebben alles op een rijtje gezet wat je nodig hebt voordat de baby er is!

Bekijk hier onze openingstijden en routes vanaf Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen of Rotterdam.