Reuze swaddles. Ze zijn ideaal en eigenlijk onmisbaar voor de verzorging van de eerste jaren van je kindje. Veel mama’s zijn dan ook vol lof over deze multi-functionele hydrofiele doek. Heb jij nog nooit van een swaddle gehoord of weet je precies wat je ermee kunt? Wij leggen graag aan je uit én laten je direct enkele prachtige swaddles uit ons assortiment zien.

Het woord swaddle komt van het Engelse woord swaddling wat inbakeren betekent. Een grote swaddle – van 120 x 120 cm of 110 x 110 cm – wordt dan ook vaak als inbakerdoek gebruikt. Inbakeren geeft je kindje een veilig en geborgen gevoel, zo kan je kindje (zonder rondzwierende armpjes) rustig slapen.

Maar een grote swaddle is voor veel meer dingen heel erg handig. Lees hier waarvoor je een (reuze) swaddle of hydrofiele doek allemaal kunt gebruiken.

Een reuze swaddle als… handdoek

Badderen. Veel baby’tjes zijn er dol op. Maar na al dat spetteren en spatteren moet je kindje ook goed afgedroogd worden. En juist daar is een grote swaddle ideaal voor. De doeken zijn heerlijk zacht, nemen extra veel vocht op en je kunt met het afdrogen overal makkelijk bij. Een perfecte combinatie voor onze kleine waterratjes.

Clips van Lodger (in verschillende kleuren verkrijgbaar. Swaddle van Lodger.

Een reuze swaddle als… schaduwdoek

Een grote swaddle is heel handig tijdens een wandeling op een zonnige dag. Met een paar clips maak je er zo een schaduwdoek van. Zeg maar dag tegen de felle zon op het babyhuidje.

Een reuze swaddle als… luchtig dekentje

Natuurlijk zijn we dol op warme zomerse dagen, maar voor je kindje kan het af en toe best lastig zijn. Soms is het gewoon te warm om onder een dekentje te liggen. Op zulke momenten is een reuze swaddle enorm handig. Je maakt er gewoon een luchtig dekentje van. Handig voor in de wandelwagen of in het ledikant.

Een reuze swaddle als spuugdoek of slabber

Spuugt je baby regelmatig en veel? Met een swaddle kun je voorkomen dat je er zelf ook helemaal onder zit. Leg de doek over je schouder voor je je kindje laat boeren. Dit voorkomt een heleboel vlekken. Is je kindje al wat groter? Dan kun je de swaddle ook gebruiken als reuze slabber. Handig!

Overtuigd van de voordelen van de (reuze) swaddle? Bekijk hier enkele prachtige exemplaren uit ons assortiment.

1. Swaddle little dreams, 2. Swaddle set, 3. Swaddle Scandi, 4. Swaddle milestone (100×100 cm), 5. Swaddle Liewood, 6. Swaddle set.