Piet Hein Eek

Piet Hein Eek is bekend geworden met zijn sloophouten meubels. Voor een groot deel zijn dit kleine series, deze series zijn niet bedoeld voor een bepaald seizoen, ze zijn bedoeld om de collectie uit te breiden. Zo nu ook met de kindermeubels in drie verschillende series: Crisis, Sloophout en Boomstam. De series zijn gemaakt met verschillende concepten en materialen. Zo krijgen alle drie de series een eigen uitstraling, een lust voor het oog!

 

Bekijk hier de producten van Piet Hein Eek

 

Boomstam serie kindermeubels

Deze serie is per toeval ontstaan doordat Piet Hein Eek geen materialen wilde verspillen of weggooien. En het materiaal de hoofdrol te laten spelen, zoals bijvoorbeeld de spleten die ontstaan door geen rechte planken te zagen. Deze spleet komt bij de stoel extra goed tot zijn recht omdat hier een perfecte hoek gemaakt kan worden voor het gewenste zitcomfort. Het hout voor de poten moet geselecteerd worden waardoor de stoelen niet zomaar op ieder moment gemaakt kunnen worden en dus ook niet in oplage. Deze serie is gemaakt uit de puurste vorm, deze wordt ontwikkeld met producten die direct uit de natuur worden getrokken. Zonder er iets aan te veranderen.

Crisis serie kindermeubels

Na jaren van crisis, teloorgang, geklaag en ellende en heel veel projecten waar de crisis een manier van werken heeft toegepast zijn de crisismeubels ontstaan. Meubels gemaakt van ‘goedkoop’ plaatmateriaal. Dit materiaal heeft zich al vanaf het begin als enige geschikte voor deze serie bewezen. Eek gebruikt niet vaak gekleurde verf voor zijn ontwerpen, en dit gebeurd zeker niet spontaan. De crisis meubelen echter, bleken hier uitstekend geschikt voor, door het grote oppervlak van ‘goedkoop’ plaat materiaal. serie is vrij simpel, maar door de kleuren krijgen de ledikantjes, kasten en commodes een vriendelijk en speelse uitstraling.

Sloophout kindermeubels

Piet Hein Eek zou je bijna de koning van het sloophout kunnen noemen. In deze serie komen de elementen terug waarmee Eek zo bekend werd; mooi, functioneel en kleurrijk. Een mooi voorbeeld is de schommelstoel van sloophout om de kleine in slaap in te wiegen en de kinderkamer helemaal af te maken.