KC Exclusief.

Eigenzinnig, origineel, avontuurlijk, praktisch, dat zijn de dingen die je terugvindt in de eigen ontwerpen van Kindercompagnie. Een eigen product waar we ontzettend trots op zijn. De ontwerpen zijn vernieuwend en inspirerend, daarnaast denken wij graag met je mee!

Bekijk hier de producten van KC Exclusief

De ontwerper aan het woord

De inspiratie is er en haal ik uit het dagelijkse leven. Dingen die ik zie in het straatbeeld, in de woonbladen, modebladen en beurzen in binnen- en buitenland. Je moet het wel weten te vertalen naar producten voor in je eigen winkel en voor onze eigen klanten. Constant op zoek naar een mooie balans tussen de kleurcombinatie, materiaalkeuze, modelontwerp en daarbij mogen we het veiligheidsaspect natuurlijk niet uit het oog verliezen.
Ieder artikel in ontwikkeling, of het nu een klamboe, babymeubel, tienermeubel of ander product betreft, het kost veel tijd en energie. Maar ik ben, oh zo trots, als er weer iets nieuws op de vloer verschijnt!

Baby- en kindermeubels op maat!

Natuurlijk is er heel veel moois te koop, maar soms vind je net niet wat je in gedachten hebt. Heb je niet zo’n grote baby- of kinderkamer, passen bestaande meubels er niet mooi in? Dan is het tijd om bij Kindercompagnie langs te gaan. Na een gesprek gaan wij je wensen en ideeën omzetten in een mooi babymeubel en komen waar nodig met creatieve oplossingen. Of het nu gaat om een complete set, of een losse babykast, ledikant en commode, wij maken een tekening zodat je al een idee krijgt hoe het eruit komt te zien. Samen bepalen we het materiaal waarmee er gewerkt gaat worden, dit is vooral afhankelijk van welke sfeer/uitstraling je zoekt. Als het babymeubel naar wens is komt de afwerking, welke kleur past in jullie babykamer? Alles wordt gemaakt en afgewerkt in eigen werkplaats en spuiterij.

Voor de kinderkamer hebben wij waar nodig ook de oplossing

Is je kindje toe aan een juniorbed of tienerbed? Kindercompagnie biedt ook hier de mogelijkheid tot maatwerk! Een bureau op maat, een kinderkledingkast of een leuk nachtkastje naar wens, het is allemaal mogelijk. Ook hier bepaal je het materiaal en de kleur zelf, dat is geheel afhankelijk van de sfeer die je de kinderkamer geeft. 

Stylingadvies

Vaak weet je al wat je niet wilt. Maar weet je dan ook wat je wel wilt?
Ontdek je eigen stijl door te scheuren in tijdschriften, plaatjes te verzamelen van interieurstijlen of van babykamers, babymeubels, kinderkamers, juniorbedden, die jij mooi vindt. Maak een moodbord. Let ook eens op kleurcombinaties die je aanspreken. Verzamel alles en breng daarnaast de volgende dingen mee;

1. Opschrijfboekje, handig om aantekeningen in te maken.

2. Foto's van de ruimte, dit is handig om aan ons uit te leggen hoe je ruimte eruit ziet.

3. Kleur- stof- verf- vloerstalen, van alles wat je al hebt aangeschaft, daar moet rekening mee gehouden worden.

4. Lijst met exacte maten van ramen en wanden zowel de binnen-, als de buitenmaten, draairichting van de deuren en vergeet niet waar de radiatoren staan.

5. Rolmaat, handig om even te meten of iets past!

6. Collage of moodboard van je uitgescheurde foto’s, niet noodzakelijk,kan soms handig zijn om je sfeer die je in gedachten hebt te kunnen laten zien.

7. Met al deze uitgangspunten kunnen we zien welke richting je op wilt met de babykamer.

8. Gaat het een stoere, avontuurlijke jongenskamer worden of een lieve, hippe meidenkamer?

Wij vertalen jouw wensen naar een uitvoerbaar plan, zodat de kinderkamer er uit ziet zoals jij hem in je hoofd hebt.


Een mooie baby- of kinderkamer is een kwestie van smaak, niet zozeer van geld. Met goede ideeën en de juiste kindermeubels bereik je het gewenste resultaat. Het moet een balans hebben tussen rust en fantasie, leuk als er van alles te ontdekken is door fantasievolle oplossingen, maar gun je kind ook rust aan het einde van een drukke dag. Kies daarom voor een neutrale basis met speelse kleurrijke elementen. Door nieuwe “kinderaccessoires” en een nieuwe kleur op een wand verandert de kamer snel en groeit het snel en makkelijk met je kind mee… De matte muurverven van “Painting the Past” brengen rust in het kamertje en komen zachter over waardoor ze niet snel vervelen. Aan de hand van handgeschilderde kleurenstalen vind je vast een kleur die bij je past. Wij helpen je hier graag bij, hoe het resultaat wordt is afhankelijk van jouw woonsituatie, smaak, stijl en budget. Lastige vragen of hoeken in jouw kinderkamer? Leuk! Voor ons juist een uitdaging.

Bekijk hier de producten van KC Exclusief

Neem gerust contact met ons op en vraag naar een van onze adviseurs om een afspraak te maken. In onze winkel in Lithoijen kunnen we je onze producten van KC Exslusief laten zien en aan je wensen aanpassen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.