Terug naar overzicht

Dunstan babytaal: wil jij de taal van je baby spreken?

Geplaatst op:

Gastblog van Kraamorganisatie Welkom, door Linda Beumer | Je baby huilt en is ontroostbaar. Dat moment van onmacht is herkenbaar voor alle ouders. Je hebt alles al geprobeerd, een schone luier, je baby laten drinken... En ook slapen is niet de oplossing. Wat is er toch aan de hand? Kon jouw kindje maar praten....

Het is zo fijn als je bij een pasgeboren kindje weet wat er aan de hand is. Een goede hechting helpt je als ouder, omdat je jouw kindje dan beter begrijpt en aanvoelt.

Ontdek de Dunstan Babytaalmethode

Er is geen beter moment om met Dunstan Babytaal te beginnen dan in de eerste dagen na de geboorte. Priscilla Dunstan, een Australische moeder, heeft ontdekt dat alle pasgeboren baby’s vijf reflexgeluiden maken. Een geluidje voor honger, moe, een vastzittend boertje, darmkrampjes of ongemak aan de huid. 

Na 10 jaar onderzoek bij meer dan 500 baby’s van 30 verschillende nationaliteiten is de methode wetenschappelijk onderbouwd.

Dunstan babytaal via Welkom Kraamzorg

Welkom Kraamzorg probeert in elk kraamgezin de geluidjes van het kindje te herkennen en de kersverse ouders te stimuleren om aandachtig te kijken en te luisteren. De methode is makkelijk uit te leggen en door de scholing Dunstan Babytaal kunnen alle kraamverzorgenden dit met veel enthousiasme en deskundigheid aan je overdragen.

Het is een perfect hulpmiddel voor ouders die de zorg hebben voor een pasgeboren baby om (meer) zelfvertrouwen te krijgen om de behoeften van hun baby te begrijpen en daarnaar te kunnen handelen. Met een goede uitleg van de verschillen tussen deze geluiden en voorbeelden van baby’s die de geluiden maken kan iedereen deze geluiden leren herkennen.

Ook na de kraamtijd zijn de reflexgeluiden nog maanden herkenbaar. Minder huilen, meer slapen en betere voedingen. Kortom meer tijd over om te genieten van elkaar!

Gratis workshop bij Kindercompagnie

Wil jij meer weer over de Dunstan Babytaalmethode? Schrijf je dan nu voor een gratis workshop bij Kindercompagnie op 17 november (de workshop begint om 19:00 uur). Stuur een e-mail naar: info@kindercompagnie.nl en meld je aan!


Deel dit bericht
Instagram