De hele dag binnen samen knuffelen met de kleine is heerlijk! Maar toch is het ook wel zo fijn om de wijde wereld in te trekken of gewoon een blokje om het huis te wandelen 😉 Je wilt én soms moet je ook gewoon naar buiten.

Maar dan komt het volgende dilemma! Wat moet je allemaal meenemen voor je baby als jonge moeder of vader en wat is gewoon heel erg handig om bij je te hebben in de luiertas of mombag.

Simpelweg is het goed om aan de vier belangrijkste dingen te denken waaruit het leven van jou en jullie baby bestaat: eten, poepen, spelen en slapen.

VERZORGINGSTAS, LUIERTAS, OF MOMBAG.

Allereerst maak je de keuze voor een stevige, praktische en mooie tas waar je heel erg veel spullen in kwijt kunt. Met name in het begin heb je veel nodig voor onderweg en je denkt zelfs nóg meer nodig te hebben. De eerste paar keer is het natuurlijk ook wennen, als je ergens naartoe gaat met de baby. Stel je voor dat het helemaal mis gaat en je bent zomaar iets vergeten, paniek! De juiste voorbereiding en een handige verzorgingstas maakt dat uitstapje dan net even iets relaxter. En no worries! Op den duur wordt het alleen maar makkelijker en gaat het steeds sneller ; )

Het is handig als je kiest voor een tas die je aan de kinderwagen kunt hangen. De meeste verzorgingstassen hebben een extra lang hengsel waardoor je de tas goed aan het frame van de kinderwagen kunt hangen. De tassen van Mozz Bags hebben ook handige en té leuke stroller straps in verschillende printjes waardoor je de tas aan de kinderwagen of buggy kunt hangen. Niet alleen praktisch maar ook een echte eyecather.

Het verschil tussen een verzorgingstas en een mombag is de indeling. Een verzorgingstas is altijd voorzien van meerdere vakjes zodat je de tas goed kan indelen. Een vakje voor de luiers, een apart vakje voor de drinkfles en ga zo maar door. Daarnaast zijn nagenoeg alle tassen voorzien van een verschoningsmatje. De verzorgingstas is met name heel erg fijn voor de eerste paar maanden van je baby. Daarna kun je overstappen naar een trendy mombag of je gebruikt deze hippe tas voor korte uitstapjes. Een mombag heeft geen of een enkel apart vakje aan de binnenkant van de tas. Door het lange hengsel kan de tas om de kinderwagen of een buggy gehangen worden en zijn deze daarnaast ook heel erg mooi om als schoudertas te gebruiken.

ETEN, POEPEN, SPELEN EN SLAPEN

Nadat je de keuze hebt gemaakt voor de tas is de inhoud voor alle jonge ouders belangrijk. Wat neem je allemaal mee als je met je baby of dreumes op pad gaat. Geef je geen borstvoeding dan neem je een fles mee voor het drinken. De fles van Liewood is niet alleen mooi maar ook handig. Hierin kun je zowel koud als warm drinken bewaren. Voor als ze iets ouder zijn kun je naast het drinken ook een fruithapje of een gezonde snack meenemen.

Tijdens het drinken van de melk is een swaddle heel erg fijn. Een kleine swaddle om het mondje af te doen en deze kun je ook gebruiken om over je schouder te hangen, voor als ze even een boertje moeten laten. Vouw de doek dan wel een keer dubbel. Geef je borstvoeding? Dan is een XL hydrofiele doek ideaal. Een multifunctionele doek voor alle jonge ouders. Hang deze gedeeltelijk over jullie heen. Hierdoor kan je kindje rustig drinken en creëer je een privé momentje voor jullie samen.

Na dat je kindje gegeten heeft moet toch al snel weer de luier verschoond worden. Zorg ervoor dat je altijd meerdere luiers en billendoekjes in je tas hebt zitten. Erg handig is hiervoor is een luieretui! Hierin bewaar je de luiers en doekje en eventueel een billen crème in een etui bij elkaar. Vervolgens komt de XL hydrofiele doek weer goed van pas. Is er een ruimte met een aankleedkussen waar je je kindje kunt verschonen dan kun je de hydrofiele doek hier overheen leggen. Dit is niet alleen aangenamer maar ook hygiënischer. OEPS! Toch een ongelukje. Geen probleem want je hebt natuurlijk altijd een reserve setje kleding en een rompertje bij je in de tas.

Daarna kan je kindje nog even spelen. Vaak hebben ze in de kinderwagen of buggy al heel veel om te zien, voelen en te horen. Alle zintuigen worden geprikkeld. Maar toch is het altijd fijn om iets bij te hebben waar ze naar kunnen kijken, vast kunnen houden of op kunnen bijten.

Dan is het alweer tijd om te gaan slapen. Heerlijk slapen in de kinderwagen of je plaatst de buggy in de ligstand voor een dutje. Een uitkomst is dan altijd een speentje en zijn of haar favoriete knuffeltje.

Favorieten voor in de verzorgingstas:

XL Hydrofiele doek
– Kleine swaddle
– Fles of drinkbeker
– Drinkfles voor jezelf
– Luiers
– Billendoekjes
– Verzorgingsproduct voor de billen
– Luieretui
– Smoelenpoetsdoekjes
– Reserve kleding
– Slabber
– Speelgoed
– Snack voor onderweg

– Speentje

Aanvulling voor in de lente/zomer:
– Zonnebrandcrème
– Hoedje/petje
– Zonnebril