Gloria (50) eigenaresse van Conceptstore Boezemvriend in Amsterdam heeft de plek gecreëerd voor aanstaande en jonge ouders. Alles voor de eerste 1000 dagen, van zwangerschap tot je kindje twee jaar is. Begin dit jaar is Gloria een samenwerking gestart met baby- en kinderwoonwinkel Kindercompagnie. Boezemvriend gelegen nabij het Vondelpark is nu ook de plek voor de mooiste complete babykamers en de leukste (kraam)cadeautjes.

De liefde van eigenaresse Gloria voor de kraamzorg begon 22 jaar geleden. Ze startte haar carrière als zorgverlener en was werkzaam in de kraam- en geboortezorg. In 2009 begon ze haar eigen kraambureau ‘De Kleine Amsterdammer’ in de Pijp. Een kraambureau specifiek gericht op inwoners van Amsterdam. Een bureau met een uiteenlopende doelgroep en waar de fiets het belangrijkste vervoermiddel is. Korte lijnen en geen uniform, ‘Professionaliteit zit in de persoon en niet in de kleding’ aldus Gloria. 

‘Moeders en vaders hebben behoefte om samen te komen’.

Het kraambureau ‘De Kleine Amsterdammer’ had een vernieuwende werkwijze in tegenstelling tot de andere kraambureaus. Ondernemer Gloria had een duidelijke en vooruitstrevende visie. Ze wilde een multifunctionele plek creëren waar aanstaande en jonge ouders samen kunnen komen. Een ontmoetingsplek waar ze begeleid worden bij alle fases die ze doorlopen als (aanstaande) ouders. ‘Van borstvoeding tot bevallen en babypoep’. Vanuit deze gedachte is het concept voor conceptstore ‘Boezemvriend’ ontstaan. ‘Ik merkte al snel dat moeders en vaders behoefte hebben om samen te komen. Bij Boezemvriend kunnen ervaringen worden gedeeld en kan men terecht voor advies en vragen. ‘De juiste voorbereiding is belangrijk voor deze doelgroep. Wij vergelijken het vaak met het lopen van de marathon. Niemand loopt de marathon zonder enige voorbereiding. Je gaat je eerst verdiepen in de route, koopt de juiste schoenen en gaat trainen’ aldus Gloria. In de studio van Boezemvriend worden diverse cursussen gegeven waaronder zwangerschapsyoga voor moeder en baby, borstvoedingscursus en zwangerschapscursus. Ook kun je begeleid worden door een lactatiekundige en worden er draagconsults gegeven.

Begin dit jaar is Gloria een samenwerking aangegaan met baby- en kinderwoonwinkel Kindercompagnie en hebben zij een shop-in-shop geopend bij Boezemvriend. In de conceptstore kun je hierdoor nu ook terecht voor de mooiste babykamers, beddengoed, accessoires en advies op maat. ‘Kindercompagnie is een mooie aanvulling op ons huidige concept en sluit aan op de behoefte en lifestyle van onze doelgroep. Ze weten op de juiste manier een sfeerbeeld neer te zetten voor een babykamer. Van meubels tot beddengoed en bijpassende accessoires, hét complete plaatje’.

‘Stylingadvies op maat, dat is waar onze doelgroep behoefte aan heeft. In Amsterdam woon je niet standaard in een één-gezinswoning, waar vaak de meeste doorsnee babywinkels op inspelen’.

‘Kindercompagnie heeft de expertise om een compleet beeld te creëren voor een babykamer. Eigentijdse babykamers die aansluiten op de wensen en behoeften van onze doelgroep. Daarnaast bieden ze stylingadvies op maat én dat is ook de reden dat wij een samenwerking met Kindercompagnie zijn gestart. Ons publiek, veelal Internationaal, vraagt om een andere benadering als waar de meeste doorsnee babywinkels op inspelen. Ze wonen niet standaard in een één-gezinswoning. De ruimte is vaak beperkt en dit vraagt om een andere benadering. De stylistes van Kindercompagnie zijn gespecialiseerd om hierin mee te denken en creatieve oplossingen te bedenken. Daarnaast is een babykamer niet zomaar een babykamer, het moet aansluiten op jouw lifestyle en persoonlijke smaak. Kindercompagnie is een mooie en leuke aanvulling dat perfect aansluit bij Boezemvriend’.

De stylistes van Kindercompagnie hebben de mooiste babykamers samengesteld speciaal voor Boezemvriend. De babykamers zijn uniek, origineel en spelen in op diverse woonstijlen. Op afspraak reizen de stylistes af naar Amsterdam voor stylingadvies op maat. Van inspiratie en tips tot de complete styling aan huis. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.