Soms is het een makkelijke keuze, wanneer je bijvoorbeeld een bestaande kast wilt gebruiken voor de babykamer. Of dat ene mooie dressoir, als commode. Het enige wat dan wel even belangrijk is om op te letten, is de werkhoogte. Een hoogte van 90-95 cm is ideaal. Dit komt namelijk overeen met een keukenblad.

houtenbed kinderkamer

Hoe leuk is het om een gepimpte, geverfde commode en/of kast te mixen met een houten ledikantje?! Op het moment zijn er prachtige houten babybedjes te koop van onder andere Quax, KC Exclusief en Troll Nursery. De Hai No Ki, Lucy naturel en Sun ledikant zijn allemaal gemaakt met een natuurlijke houtlook.
Niet alleen is het mixen met oude (antieke) meubels mooi. Ook een heel strak meubel leent zich er goed voor. Een houten ledikant zorgt dan voor een warme uitstraling in de slaapkamer van je kindje.

Over het algemeen wordt er in Nederland gewerkt met een standaard matrasmaat van 60×120 cm, zo ook in de bovenstaande ledikantjes. Daar past een baby in tot een lengte 110 cm, of als het kindje een leeftijd heeft bereikt van 3-4 jaar. Inspiratie nodig? Check de foto’s om kom langs in onze winkel in Lithoijen. We helpen je graag op weg!