En dan is het zover.. zwanger van je eerste kindje! Alles is nieuw. Wat komt er veel op je pad! Niet alleen lichamelijk en mentaal, maar ook zoveel praktische zaken waarover je een beslissing moet nemen.

Een babykamer

Op zoek naar mooie babymeubels, ontdek je dat er enorm veel keuze is. Wordt het een combinatie van verschillende materialen? Wil je meerdere kleuren? Of zie je toch liever de babykast, commode en ledikant uit één serie? Een kwestie van smaak?
Nou, niet alleen een kwestie van smaak.. er zijn zeker een aantal praktische zaken waar je rekening mee kan houden rondom de aankoop van je kindermeubels.

De commode

Allereerst de commode; Kluun schreef er het volgende over:
“De logica achter de inrichting van een babykamer is voor mannen niet te begrijpen. Waarom dingen die met baby’s te maken hebben ineens een naam moeten krijgen waarvan je als man nooit gehoord hebt, en dan ook meteen de helft duurder moeten zijn, weet niemand. Neem nou een commode. Een commode is gewoon een kastje. Een kastje van ongeveer een meter hoog, waarop de baby straks verschoond gaat worden. O, dat komt goed uit, daar heb ik er nog eentje van in de berging staan, denkt u. Een lik lichtblauwe verf en klaar is Kees, hoor ik u zeggen. Maar nee, Kees is helemaal niet klaar. Waarom niet? Omdat uw vrouw geen kastje wil in de babykamer, maar een échte commode, daarom niet.”

Praktische informatie

Nu is er toch wel praktische informatie te vertellen over dat meubel. Allereerst de hoogte; het is namelijk een meubel waar je de komende tijd ‘aan werkt’. Het is dus handig als het blad dan ook op een goede werkhoogte is. Meestal is dit een vergelijkbare hoogte als je keukenblad (90-93cm). Verder is het handig als je de verschonings- en verzorgingsspullen binnen handbereik hebt. Of dat nu in een lade is of in een mandje op de commode. Als je tijdens de verschoning maar alles bij de hand hebt!
Verder is het erg handig als er een soft close systeem op zowel de commodedeuren en -lades als de kledingkast zit. Als je kindje straks op ontdekkingstocht gaat is het prettig als de deur of lade langzaam en zacht dicht gaat. Maar er is nog zoveel meer, om rekening mee te houden..

Een laatste tip

We raden alle aanstaande vaders en moeders aan het boek van Kluun te lezen. Vol humor vertelt hij over de wereld van aanstaande ouders. En het is ook nog eens informatief! Met een zwangschapskalender voor vaders, ervaringsverhalen en een verklarende woordenlijst, weet je binnen no-time alles over het ouderschap.