Het einde van het jaar is inzicht. Buiten wordt het kouder, dus er wordt meer binnengespeeld. Een goed moment om de kinderkamer onder de loep te nemen. Voldoet de slaapkamer nog wel aan de wensen van je kind of is het kleurbeeld inmiddels achterhaald? Deze grijze dagen zijn voor jou het perfecte moment om de kamer weer een frisse look te geven. 
Kleine kindjes worden groot en trends veranderen…. Heel cliché en helemaal waar. Ga jij tijdens de koude wintermaanden de kamer van je kindje een nieuwe look geven? Dan moet je hier opletten.

Zorg voor voldoende opbergruimte

1. Locker kast, 2. zeegras mand, 3. mand panda, 4. kastje met bakken, 5 opbergtrommel

Een ruime kast is wel heel belangrijk in de kinderkamer. Ze verzamelen namelijk aardig wat rommeltjes en ook de kleding moet een duidelijke plek krijgen in de kast. Genoeg opbergruimte is dus wel een vereiste. Is een kast niet voldoende om al het speelgoed in op te bergen. No worries! Een speelgoedkist of grote speelgoedmand of andere grote opberger biedt uitkomst. Zeg maar dag tegen je frustraties over rondslingerend speelgoed.

Creeer een rustig werkplekje

1. bureau desk, 2. bureau Flint, 3. bureau Lynn

Heb je ruimte over op de kinderkamer? Maak dan een fijn werkplekje met een mooi bureau. Dit is echt niet alleen handig voor wat oudere kinderen die hun huiswerk moeten maken. Tekenen, kleuren of spannende verhalen schrijven kan natuurlijk ook! Met een gezellig werkplekje kan je kindje zich even terugtrekken uit de drukte en tot rust komen.

Ga voor een andere kleurtje

Kleine ingreep, groots effect. Een nieuw kleurtje op de muur of een kek-behangetje geeft een kinderkamer een totaal ander gevoel. Met een geschilderde lambrisering, een driehoekig berglandschap of een muur van krijtbordverf geef je de kamer vliegensvlug een nieuwe look. En heb je de kleur aangepast? Kijk dan ook naar een paar nieuwe accessoires – bijvoorbeeld een vloerkleed, sierkussens of nachtlampje – die passen binnen het nieuwe kleuren pallet.

Handjes uit de mouwen

Soms maakt het geheel wat verschuiven en een wand grondig onder handen nemen al een enorm verschil. Dus heb je op een druiligere dag even niets te doen? Ga dan lekker aan de slag. Succes alvast!