Creëer een unieke babykamer met nieuwe of bestaande meubels

Soms is de keuze makkelijk, vooral wanneer je al een bestaande kast hebt die perfect past in de babykamer. Of misschien heb je dat prachtige dressoir dat je graag als commode wilt gebruiken. Maar let wel op de werkhoogte, want een hoogte van 90-95 cm is ideaal, vergelijkbaar met een standaard keukenblad.

Hoe leuk is het om een gepimpte, geverfde commode of kast te combineren met een houten ledikantje?! Op dit moment zijn er prachtige houten babybedjes verkrijgbaar van merken zoals Quax, KC Exclusief en Troll Nursery. Denk aan de Hai No Ki, Lucy naturel en Sun ledikant, die allemaal die natuurlijke houtlook hebben.

unieke babykamer houten bed

Het mixen van oude (antieke) meubels met nieuwe items is niet alleen mooi, maar voegt ook karakter toe aan de babykamer. Zelfs strakke moderne meubels lenen zich goed voor deze mix. Een houten ledikant zorgt voor een warme uitstraling en voegt een vleugje gezelligheid toe aan de slaapkamer van je kindje.

In Nederland wordt over het algemeen gewerkt met een standaard matrasmaat van 60×120 cm, zoals ook bij de genoemde ledikantjes. Dit formaat past een baby in tot een lengte van 110 cm, of totdat het kindje de leeftijd van 3-4 jaar bereikt.

Bezoek babywinkel Kindercompagnie

Ben je op zoek naar inspiratie voor het creëren van een unieke babykamer? Bekijk dan de foto’s op onze website of kom langs in onze winkel in Lithoijen. We helpen je graag op weg naar het ontwerpen van de perfecte unieke babykamer!