Wat heb je straks nodig voor je baby? Om je te helpen bij de praktische kant van de voorbereiding hebben we een baby uitzetlijst voor je opgesteld. In deze baby uitzetlijst vind je allerlei spulletjes die je straks nodig hebt. Veel zijn noodzakelijk, anderen dingen zijn vooral erg handig om in huis te hebben naar onze mening. Daarvoor hebben wij een zo volledig mogelijke baby uitzetlijst voor je, met alle dingen die je straks nodig hebt wanneer je kindje is geboren.

Handige producten voor je kleintje

Wij hebben geprobeerd een zo volledig mogelijke baby uitzetlijst voor jullie samen te stellen. De meeste artikelen heb je echt nodig, maar er zit ook het nodige bij wat handig is maar niet noodzakelijk, deze zijn aangegeven met een *. Geadviseerd wordt om alles acht weken voor bevallingsdatum in huis te hebben. De laatste maand ben je zelf fysiek misschien niet meer in staat om te winkelen, en je kindje kan ook eerder komen dan verwacht!
Hopelijk vind je in onze baby uitzetlijst een handige houvast om de laatste dingen in orde te maken voordat je kindje geboren wordt. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op of kom naar de winkel voor uitgebreid persoonlijk advies.

Dowload hier de babyuitzetlijst.

Babyspullen voor het slapen

Fijn en goed slapen is ontzettend belangrijk, vooral voor jullie pasgeboren kindje. Tijdens de slaap hersteld het kleine lijfje zich en worden er extra groeihormonen aangemaakt. Op onze baby uitzetlijst vind je alle spullen die je nodig hebt om een fijn, gezond en veilig slaapplekje te bieden.

Wieg of ledikant
Commode
Kledingkast
Stevig matrasje
2 kleine molton zeiltjes of air matrasbeschermer
(3 molton onderleggers, alleen als je met zeiltje werkt)
2 verchroomde kruiken
2 kruikenzakken
2 dekentjes van wol en/of van katoen of een duodeken
3 hoeslakentjes
3 lakentjes of dekbedovertrekjes
Slaapzakjes*
Babyfoon*
Klamboe of hemeltje*
Piekstok voor klamboe of hemeltje*

Online bestellen? Van linnengoed tot babykamer meubels. Je vindt het in de webshop van Kindercompagnie. Liever shoppen in onze grote winkel? Bekijk de openingstijden van Kindercompagnie in Lithoijen (een dorpje op slechts 15 minuten rijden van Den Bosch, Oss en Nijmegen).

Voeding (borst en fles)

Het behoeft geen uitleg dat goed drinken noodzakelijk is voor je kindje. Of je nu begint met borst- of flesvoeding, een aantal producten zul je hierbij nodig hebben. Een goede houding tijdens het voeden is belangrijk, om rugklachten te voorkomen. Niet noodzakelijk maar wel erg handig in de praktijk is het voedingskussen. Een groot rolkussen dat je gemakkelijk om heen draait zodat je je armen en eventueel rug kan ondersteunen tijdens het voeden.

12 stuks monddoekjes
Voedingskussen*
Slabbetjes

Borstvoeding benodigdheden

2 voedings-bh
Voedings t-shirt
Zoogcompressen
Borstkolf met bijbehorende bewaardoosjes of zakjes voor de melk*

Flesvoeding benodigdheden

4 Zuigflesjes met bijpassende speentjes
Melkpoedercontainter
Flessenborstel
Flessenwarmer*
Magnetron sterilisator*

Verzorging van de baby

Verschonen, badderen en aankleden. In het begin ben je druk met het verzorgen van je kleintje! Handig om producten te hebben waarmee je je kindje goed kan verzorgen. Bekijk onze verzorgingsproducten online of in de winkel.

Aankleedkussen
2 hoezen voor het aankleedkussen
Luieremmer
Badje en/of Tummy Tub
Badstandaard
Badthermometer
2 Badcapes / omslagdoek
12 stuks hydrofiele washandjes
18 hydrofiele luiers
2 digitale koorts thermometer, 1 voor de baby en 1 voor mama
Zachte haarbostel en kam
Nagelverzorgingsetje

Babykleding
In nieuwe babykleertjes en beddengoed voor de wieg en ledikant, kunnen stoffen zitten die het huidje van je baby kunnen irriteren. Was dus alles eerst een keer voor je het gebruikt. Daarnaast adviseren we je om een paar extra setjes kleding te hebben. Zo hoef je niet meteen op pad voor kleding als je baby geboren is. Kindercompagnie heeft kleding vanaf maat 44. Bekijk babykleding online.

6 rompertjes waarvan 3x maat 50-56 en 3x maat 62/68
6 setjes kleding waarvan 3x maat 50-56 en 3x maat 62/68
Sokjes (eventueel in de winter maillots)
2 mutsjes
Jasje

Voor in de woonkamer
Wellicht zijn nog niet alle producten hieronder in de lijst direct van toepassing. Toch raden wij je aan om er alvast naar te kijken. Van een kinderstoel maak je veel gebruik en ook en traphekje is een goede investering!

Box
Boxkleed
Wipstoeltje
Kinderstoel
Traphekje

Op pad met de baby
Lekker naar buiten met jullie kleintje! Een goede autostoel en kinderwagen mogen zeker niet ontbreken bij je uitzet voor de baby. Heb je vragen of wil je graag advies? Kom langs in onze winkel!

Complete kinderwagen inclusief reiswieg en zitgedeelte
Voetenzak / slaapzak
Verzorgingstas
Adapters (voor de autostoel
Regenhoes
Parasol
Muskietennet
Autostoel groep 0 met voetenzak
Base voor in de auto*
Draagzak of draagdoek*
Campingbedje (eventueel extra matras voor gebruik langer dan 1 nacht)*