Een autostoeltje is een onmisbaar item na je bevalling. Zo kunnen jullie samen de wereld ontdekken. Natuurlijk wil je dat je kindje zo veilig mogelijk in de auto zit. Maar welk autostoeltje moet je kiezen en waar moet je overal opletten als je een autostoeltje gaat kopen? Onze productenspecialisten geven je graag een goed en eerlijk advies.

De voordelen van Kindercompagnie

  • Duidelijke uitleg van productspecialisten
  • Veilige autostoeltjes in verschillende prijsklassen
  • Uitstekende service

Autostoelen per groep

Om je kindje zo veilig mogelijk van A naar B te brengen, heb je een goed passend autostoeltje nodig. De juiste autostoel kies je aan de hand van de leeftijd en het gewicht van je kindje. Om het makkelijker te maken zijn autostoeltjes verdeeld in verschillende groepen. Hoe dat precies zit, lees je hier.

Groep 0+ autostoeltjes

De groep 0 autostoel is het eerste autostoeltje dat je nodig hebt. Het 0+ stoeltje is bedoeld voor pasgeboren baby’s tot kindjes van ongeveer één jaar of dertien kilo. Het stoeltje (in de volksmond Maxi-Cosi genoemd) installeer je achterwaarts in de auto. Je kindje zit dus met de rug naar de rijrichting. Dit zorgt voor meer steun aan het hoofdje en nekje bij een frontale botsing en is dus veiliger.

Groep 1 autostoeltjes

Groep 1 autostoelen (of peuterautostoelen) zijn geschikt zijn voor kinderen van 9 tot 18 kg of maximaal 4 jaar oud. Door de 5-puntsgordel biedt de groep 1 autostoel meer veiligheid dan bijvoorbeeld een zitverhoger.

Isofix

Isofix: wat is dat eigenlijk?

Naast de leeftijd en gewicht is er nog iets belangrijks waar je op moet letten. Een stoel kan namelijk op twee manieren bevestigd worden: via de gordel of met Isofix. Dit is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor de bevestiging van autostoeltjes. Isofix autostoeltjes hebben haken die je heel gemakkelijk vast kunt klemmen aan de Isofix bevestigingsbeugels. Doordat je de autostoel met behulp van de bevestigingsbeugels en de grijphaken met elkaar verbindt is, het autostoeltje muurvast bevestigd.

Let op: Isofix is vanaf november 2014 standaard in nieuwe auto’s aanwezig. Ga je een autostoel kopen? Check dan van tevoren of jouw auto geschikt is voor een Isofix autostoel.

Bezoek Kindercompagnie

Wil je meer weten over autostoelen of Isofix? Kom naar onze winkel in Lithoijen (vlakbij Den Bosch, Oss en Nijmegen) en laat je adviseren om tot de juiste keuze te komen. Bekijk hier de openingstijden.