Professioneel advies

In verwachting? Dan heb je ineens een heleboel nieuwe spullen nodig. Maar wat heb je nu echt nodig? En waar moet je opletten als je een kinderwagen, autostoeltje of babykamer gaat kopen?

Kom een kijkje nemen in onze grote en sfeervolle winkel van maar liefst 5.000 m2. In ons baby- en kinderwarenhuis vind je maar liefst 100 ingerichte kamertjes. Deskundige medewerkers staan samen met een team van professionele stylisten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Of je nu een vraag hebt over een kinderwagen, een autostoel of wil je advies over beddengoed? We helpen je graag in onze kinder- en babywinkel Kindercompagnie gevestigd in het Brabantse Lithoijen, vlakbij Den Bosch, Nijmegen en Oss.

 

Bekijk hier onze openingstijden. Koffie en thee staan klaar, tot snel!

 

Wil je liever ook stylingadvies voor de inrichting van de babykamer of kinderkamer? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Advies kinderwagens

Een kinderwagen is waarschijnlijk één van de grootste aankopen die je tijdens je zwangerschap doet. Weet jij al welke kinderwagen je wilt kopen of heb je juist hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze productspecialisten weten alle ins and outs van de kinderwagens bij Kindercompagnie. Wij geven je graag een goed én eerlijk advies. Kom langs in onze winkel in Lithoijen en duik in de wereld van kinderwagens!

Een kinderwagen kopen

In verwachting? Dan heb je vast over het kopen van een kinderwagen nagedacht. Er zijn zoveel verschillende modellen en merken…. dat een keuze maken erg lastig kan zijn. In onze winkel vind je kinderwagens van bekende kwaliteitsmerken als BugabooJoolzStokkeBabyzen en UPPAbaby. Door het stellen van de juiste vragen weten onze productspecialisten je goed te helpen bij je zoektocht naar de beste kinderwagen.

Welke kinderwagen past bij jullie?

Een wandelwagen is iets heel persoonlijks en moet bij je passen. Zit er een groot lengte verschil tussen jouw en je partner? Ga dan voor een wagen die makkelijk in hoogte te verstellen is. Ben jij vaak in de stad te vinden? Een kinderwagen waarmee je zonder problemen leuke, kleine en smalle winkeltjes kunt bezoeken is dan wel zo prettig. En wil je in de nabije toekomst nog een kindje (of heb je al een klein kindje)? Dan kan een duo wagen een goede optie zijn.

Bezoek onze winkel

In onze winkel kun je heel veel wandelwagens bekijken en proberen. Maar er is nog veel meer mogelijk. Onze vakspecialisten vertellen je graag alles over de honderden kleuropties en verschillende materialen die er zijn. Kom langs in onze winkel en laat je adviseren! Bekijk hier onze openingstijden.

Advies autostoelen

Een autostoeltje is een onmisbaar item na je bevalling. Zo kunnen jullie samen de wereld ontdekken. Natuurlijk wil je dat je kindje zo veilig mogelijk in de auto zit. Maar welk autostoeltje moet je kiezen en waar moet je overal opletten als je een autostoeltje gaat kopen? Onze productenspecialisten geven je graag een goed en eerlijk advies.

Kies het juiste autostoeltje

Om je kindje zo veilig mogelijk van A naar B te brengen, heb je een goed passend autostoeltje nodig. De juiste autostoel kies je aan de hand van de leeftijd en het gewicht van je kindje. Om het makkelijker te maken zijn autostoeltjes verdeeld in verschillende groepen. Hoe dat precies zit, lees je hier.

De groep 0 autostoel is het eerste autostoeltje dat je nodig hebt. Het 0+ stoeltje is bedoeld voor pasgeboren baby’s tot kindjes van ongeveer één jaar of dertien kilo. Het stoeltje (in de volksmond Maxi-Cosi genoemd) installeer je achterwaarts in de auto. Je kindje zit dus met de rug naar de rijrichting. Dit zorgt voor meer steun aan het hoofdje en nekje bij een frontale botsing en is dus veiliger. Groep 1 autostoelen (of peuterautostoelen) zijn geschikt zijn voor kinderen van 9 tot 18 kg of maximaal 4 jaar oud.

Isofix: wat is dat eigenlijk?

Naast de leeftijd en gewicht is er nog iets belangrijks waar je op moet letten. Een stoel kan namelijk op twee manieren bevestigd worden: via de gordel of met Isofix. Dit is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor de bevestiging van autostoeltjes. Isofix autostoeltjes hebben haken die je heel gemakkelijk vast kunt klemmen aan de Isofix bevestigingsbeugels. Doordat je de autostoel met behulp van de bevestigingsbeugels en de grijphaken met elkaar verbindt is, het autostoeltje muurvast bevestigd.

Let op: Isofix is vanaf november 2014 standaard in nieuwe auto’s aanwezig. Ga je een autostoel kopen? Check dan van tevoren of jouw auto geschikt is voor een Isofix autostoel.

Bestel een autostoeltje eenvoudig online

Kindercompagnie beschikt over een uitgebreide collectie autostoelen van diverse merken, zoals Maxi Cosi, Bugaboo, Joolz en Cybex. De meeste autostoeltjes zijn uit voorraad leverbaar. Dat is nog eens handig shoppen!